sâmbătă, 25 septembrie 2010

Palestina - tara sfanta


Daca ma intreb de unde sunt?

Pot spune cu mandrie , ca sunt Palestinian, din tara sfanta Palestina . Acum 62 de ani a fost divizata conform deciziei Adunarii Generale ale O.N.U nr 181 din anul 1947, in trei parti: statul Israel,un stat Palestinian, si orasul Ierusalim un oras international care era sub egida O.N.U.,
Divizarea Palestinei , nu a fost posibila fara ajutorul Marii Britanii,care a ocupat tara mea , dupa ce a fost invins imperiul Otoman , punand capat ocupatiei care a fost timp de 450 de ani .

Miscarea sionista si M. Britanie.
In anul 1897 jurnalistul Tudor Hertzel impreuna cu lidrii Sionisti la primul congres al Miscarii Sioniste mondiale, care a avut loc in orasul “Bazel” a lansat ideea infiintarii statului Israel, care a fost preluata dintr-o cartea scrisa de acest jurnalist intitulata “Statul” , la inceputul cartii a scris clar ca.. “Omul cat ar fi de puternic si bogat nu poate singur sa dea afara un popor de pe pamantul sau, ideea statului spune ca: “trebuie sa aveti arme pentru a cunfrunta o multime de probleme care se vor confrunta la infiintarea acesui stat.” Decizia principala care a fost luata la acest congres a fost “ infiintarea unui stat evreiesc oriunde in lume.
In anul 1904 presedintele ales al Miscarii Sioniste T.Hertzel a trecut in nefiinta ,si a fost inlocuit cu Haim Waisman care a fost profesor de chimie la o facultate din M. Britanie unde a profesat, si a croit relatii cu doua personalitati respactiv, Jems Belfor si Lordul Rochald .
In anul 1906 ,Miscarea Sionista a participat la congresul Miscarii colonialiste , ca membru cu drepturi depline alaturi de tarile colonialiste, unde a reusit sa divina asociatul principal al acestei tari . Ideea asocieri a venit pentru faptul ca tarile respective vroiau sa mentina interesele lor in zona Orientului Mijlociu si sa devina o baza militara pentru a controla traseului international maritime. Aceasta dorinta a fost luata din mers de lideri sionisti pentru a realiza visul sionismului care era: un stat evreu intr-un loc anume oriunde in lume.Atunci se explica cum Jemse Belfor a devenit in anul 1017 ministrul de externa al M.Britania si a lansat celebra sa promisiune ca “guvernul M.B va ajuta agentia mondiala evrrasca si va depune eforturile pentru a crea o patrie evreiasca in Palestina” . Aceasta promisiune a fost spusa in timpul in care tara mea sfanta Palestina era sub ocupatia britanica ,care a inlocuit ocupantul Otoman, invins fiind dupa ocupatia feudala a Palestinei , drept dovada ca tara mea nu a fost libera de ocupanti sau invadatori ,dar cert este ca palestinieni au ramas acolo rezistand agresiunile trecatorilor asa cum spune un proverb romanesc “apa trece si pietrele raman”

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu