duminică, 7 noiembrie 2010

Basarabia precum Palestina in viziunea poetului Adrian Paunescu


Intr-o zi am avut onoarea de a fi chemat de Poetul Adrian Paunescu pentru a ma cunoaste. M-am bucurat de invitatia dumnealui care de fapt m-a surprins. M-am gandit: de ce ma cheama oare? La intalnirea mea cu dansul am gasit raspunsul. Voia sa discute cu mine, sa-i spun despre sentimentele de iubire pe care le am fata de tara mea sfanta Palestina, apreciind foarte mult patriotismul meu care se asemuia cu al dansului fata de Romania. Am fost foarte onorat, pentru ca aceste aprecieri veneau de la eminentul poet patriot roman Adrian Paunescu care nu a uitat nicio clipa iubirea fata de tara si neamul lui, asemuind Basarabia cu Palestina.
O sa-mi ramana intotdeauna in suflet cuvintele pe care le-am auzit de la dansul. Iubirea fata de tara si neam le voi pastara mereu ca un punct comun intre noi.
Imi doresc, ca tinerii din ziua de astazi sa preia si sa duca mai departe mesajul pe care l-a lasat marele Patriot Adrian Paunescu si sa fie intotdeauna un exemplu de urmat.
Mereu o sa imi ramana in suflet ca exemplu si model.
Dumnezeu sa-l aiba in grija.

2 comentarii:

  1. Intradevar stimatul poet avea dreptate,Romania poate fi asemuita cu Palestina..doar cu o exceptie,luptele sunt diferite..acolo mor oamenii de gloante si la noi de foame..
    Toata stima si respectul meu profund pt marele poet Adrian Paunescu..a fost un om mare cu un suflet si mai mare;)

    RăspundețiȘtergere
  2. Intr-adevar,tinerii de astazi uita adesea de unde vin si ce-nseamna Patria! Nu poti sa iti iubesti familia si sa uiti de Patrie,fiindca atunci cand zici "Patrie",te gandesti,in primul rand,la mama,la fiinta care ti-a dat viata si careia ii datorezi respect si dragoste! Eu sunt mandra ca m-am nascut in Basarabia,dar totodata stiu ca suntem cu Romani!
    Dumnezeu sa-l aiba in paza pe marele poet Adrian Paunescu,poetul romanilor de pretutindeni!

    RăspundețiȘtergere