sâmbătă, 30 mai 2015

UN Altfel de Pod



                                            

Un grup de palestinieni , dintre cei care au studiat in Romania, iubitori si prieteni ai Romaniei. Relatile spirituale si traditionale dataza de peste 1500 de ani   intre palestinieni si romani, avand ca model familii mixte, care au reusit sa se formeze in anii de studntie si care au continuat pana acum si se  pot mandri de existenta unei comunitati romane in teritoriile palestiniene, unde traiesc in armonie. Acestia au hotarat infiintarea “Asociatiei de prietenie palestiniano-romana”.       
A avut loc la o receptie in scopul celebrarii infiintarii asociatiei, intr-un hotel select din orasul Ramalah, la data de 21 mai, unde au participat peste o suta de invitati, intre care  oameni de afaceri arabi absolventi ai universitatilor romanesti si membri ai comunitatii romane din teriitorile palestiniene. Dl ingener “Hashem Abulafi”, in numele consiliului director al acestei asociatii de prietenie palestiniano-romana, a anuntat infiintarea ei pentru a pune in valoare relatiile romano – palestiniene, ca un pod socio –cultural, un pod ce uneste culturi precum cel construit de Apolodor din Damasc insa de tip simbolic, o noua punte intre lumile noastre, pentru a face cunuoscute traditiile si culturile  noastre romano-palestiniene si pentru a pune in valoare relatiile noastre.
La acest eveniment au vorbit minstrul  economiei Palestinian, Dl Jawad Elnaji si consilierul primului ministru palestinian, care este  unul dintre cei ce au studiat in Romania. Acestia au vorbit despre istoria relatiilor romano-palestiniene si despre sprijinul acordat poporului Palestinian, oferind ca exemplu numarul mare de medici si ingeneri care au absolvit universitatile din Romania si acum  ocupa  pozitii oficiale si neoficiale dintre cele mai inalte in cadrul institutiilor palestiniene.

Un comentariu:

  1. o punte intre oameni construita prin valorizarea aspectelor pozitive e intotdeauna de interes si de multiplicat la maximum

    RăspundețiȘtergere